Waarom stemmen


Verkiezing ABP-verantwoordingsorgaan 2018

Waarom stemmen voor het verantwoordingsorgaan?

Toegegeven, het woord ‘verantwoordingsorgaan’ klinkt nogal suf. Maar de 400 miljard euro die ABP belegt, is allesbehalve suf. Het zorgt voor het inkomen waarmee u een fijne oude dag hoopt te beleven. De CMHF wil dat in het verantwoordingsorgaan bewaken.

In de maand april zijn er verkiezingen voor het verantwoordingsorgaan. De CMHF hoopt dat u dan op de CMHF stemt. Want hoe meer stemmen op de kandidaten die onze vakbond vertegenwoordigen, hoe meer zetels wij in het verantwoordingsorgaan krijgen, hoe beter wij uw stem kunnen laten horen. Onze kandidaten staan in de kieslijsten van de CMHF, lijst 5 voor actieve deelnemers en lijst 3 voor pensioengerechtigden. De CMHF is een vakbond waarin 43 beroeps- en belangenverenigingen samenwerken. Samen zijn wij goed voor 57.000 leden.

De afgelopen periode hadden wij als CMHF vier zetels in het verantwoordingsorgaan. De komende jaren willen we er méér. We vinden namelijk dat wij als niet religieus, levensbeschouwelijke of politiek-ideologisch gebonden verenigingen een belangrijk, onafhankelijk geluid kunnen laten horen naast ‘gekleurde’ organisaties zoals FNV of CNV. Wij willen gewoon een goed pensioen voor iedereen: jong en oud, werkend en gepensioneerd. En een goed pensioen bouw je alleen op als je de pensioenpremies die mensen afdragen duurzaam belegt.

Verder willen we dat het ABP eerlijk en helder met de deelnemers communiceert. Veel mensen vinden pensioenkwesties ingewikkeld, daar moet iets aan gebeuren. Dus: Stem CMHF!

‘Het verantwoordingsorgaan moet meer te zeggen krijgen.’ Lees het interview met Rob Hunnego, voorzitter van de CMHF.

Stemmen op de CMHF voor het verantwoordingsorgaan? Ga naar de stempagina en kies lijst 5 als u actief bent of lijst 3 als u pensioengerechtigd bent. Om te stemmen heeft u uw ABP-klantnummer nodig.

Meer weten over het verantwoordingsorgaan? Er is een handig filmpje dat uitleg geeft. Of ga naar de informatiepagina van ABP.